A lélek 6 izma – mennyire erősek, és hogy erősítheted meg őket

A lélek 6 izma – mennyire erősek, és hogy erősítheted meg őket

Ahogy a fizikai testednek vannak izmai, ugyanúgy a lelki testednek is megvannak a maga izmai, amelyeknek célja, hogy biztonságot és erőt adjanak neked. Egyeseknek a szellemi, másoknak a fizikai teste erősebb, de az ideális az lenne, ha megtalálnánk az egyensúlyt a kettő között.

A kettő közötti kapcsolatot valahogy úgy képzelhetjük el, mint a sofőr és a járműve közötti kapcsolatot. Ahogy fizikai testmozgást végzünk, hogy egészségesen tartsuk a testünket, ugyanúgy arra is oda kell figyelnünk, hogy a lelkünk fitt maradjon.

Ez a lelki frissesség, egészség határozza meg, mennyire vagyunk boldogok, és mennyire vagyunk tele energiával és elhatározással a mindennapokban. Más szavakkal: hogy érzi magát a sofőr a járműben? Mennyire határozott, tudatos és figyelmes?

Jeffrey Allen energiagyógyász feltárja a „spirituális fitness” 6 alapvető területét, amelyek az értelmes, beteljesült élethez feltétlenül szükségesek.

1. A spirituális izom

Úgy is mondhatjuk, hogy ez az elméd alapvető „izma”. Amikor ezt megdolgoztatod, az egész szellemi tested megerősödik. Ahelyett, hogy kizárólag a személyes tapasztalatokra összpontosítanál, a tudatosságod kiterjed más síkokra is: olyan dolgokra, amelyeket nem értesz meg logikus módon, de intuitív módon tudomásod van róluk.

Ha erős: Pontosan tudod, hová tartasz. Képes vagy feladni az irányítást, mert tudod, hogy valami nálad nagyobb erő vezérel. Összetartozást, bőséget, békét érzel.

Ha gyenge: Szükségtelen nehézségeket tapasztalsz az életben. Egyedül érzed magad, elszigeteltséget, elégedetlenséget tapasztalsz. Úgy érzed, az életed csak találomra halad előre, nincs igazi iránya.

Így erősítheted meg: Keress olyan elfoglaltságot, ami összeköt a magasabb éneddel, a létezés magasabb szintjeivel, vagy bármivel, ami szent a számodra.

2. Az öntudatosság izma

Ez az elméd azon része, ami a tulajdonképpeni Éned, ami az irányításért felelős. Erre mondjuk, hogy öntudatra ébredünk, vagy tudatosítunk valamit. Azt jelenti, hogy öntudattal rendelkezünk, tudatában vagyunk a saját fizikai, mentális és érzelmi jólétünknek.

Ennek az „izomnak” 2 része van. Egy helymeghatározó rész: ami empirikusan felfedezi az ént, a testtől, az elmétől és a gondolatoktól függetlenül, és egy időbeli tudatosságot meghatározó rész: ennek köszönhetően találunk boldogságot a jelenben, nem a múltban vagy a jövőben.

Ha erős: Felelősnek érzed magadat a saját életedért. Tudod, hogy te magad vagy a „motorja” mindannak, ami az életedben történik, és képes vagy ezen változtatni.

Ha gyenge: Úgy érzed, hogy az élet csak úgy megtörténik veled, de nem te irányítasz. Reménytelenséget érzel, valamint azt, hogy nincs befolyásod a saját életutadra.

Így erősítheted meg: Próbáld ki a mindfulness meditációt.

3. A spirituális mentális izom

Ez az agyad által észlelt mentális aspektus. A hatalom, amelyet a spirituális tested gyakorol az elmédre, ez határozza meg a kettő közötti harmonikus kapcsolatot. Ha elhanyagoljuk, az elménk a tudtunk nélkül ellenünk dolgozhat.

Ha erős: Te irányítod a gondolataidat, ennélfogva a saját valóságodnak is te vagy az ura. Tudatában vagy a téged körülvevő világnak, és jelen vagy ebben a pillanatban. Széles látókörű vagy, nyitottan gondolkodsz, és elutasítod az előítéleteket.

Ha gyenge: A fegyelmetlen elme arroganciát, makacsságot és zavaró gondolatokat okozhat. Lényegtelen dolgokra és mérgező gondolatokra fecséreled a figyelmedet, mert nem tudod megfelelően használni az elméd erejét.

Így erősítheted meg: Gyakorolod a vizuális meditációt, vagy különböző kreatív tevékenységeket. Bármilyen tevékenység, ami elcsendesíti az elmét, erősíti ezt az izmot.

4. A befolyásért felelős izom

Ez a spirituális izomzatod legkülső rétege, ami meghatározza a másokra gyakorolt hatás mértékét. Ez és a spirituális izom kölcsönösen kiegészítik egymást.

Ha erős: Tudod, hogy pozitív hatással vagy másokra, és megragadod a kínálkozó lehetőségeket. Tudod, hogy változtathatsz a világon, ha erre összpontosítod az energiáidat.

Ha gyenge: Elégedetlen vagy az életeddel, és unatkozol. Irigyled mások elért eredményeit, és úgy érzed, túlságosan megterhel a munka. Nem kockáztatsz, és elrejtőzöl a siker elől.

Így erősítheted meg: Vedd észre, milyen hatással vannak a cselekedeteid a világra. Ugyanakkor a spirituális izom erősítésével ezt az izmot is erősíthetjük.

5. Az érzelmi izom

Ez az a hatalom, amit a spirituális tested gyakorol a szívedre, és ez határozza meg, mennyire vagy harmóniában az érzéseiddel. Ez az izom köt össze téged az érzéseiddel és más emberekkel. Amikor harmóniában vagyunk a saját érzéseinkkel, teljes mértékben ki tudjuk fejezni magunkat.

Ha erős: Teljes mértékben kiélvezed és kifejezed az érzéseidet. Minden érzésedet értékelni tudod, empatikus vagy, és könnyen megbízol másokban.

Ha gyenge: Vagy az érzések hiányát tapasztalod, vagy, éppen ellenkezőleg, túlságosan is érzelgős vagy. Megtörténhet, hogy nem érted a saját érzéseidet, folyamatosan jelen van a dráma az életedben, vagy függesz valamitől, ami egy bizonyos érzelmet generál.

Így erősítheted meg: Ne menekülj az érzéseid elől. Fedezd fel és éld át őket. Hallgasd meg, mit próbálnak közölni veled. Fejezd ki őket. Próbáld meg egyensúlyba hozni a csakráidat, próbálkozz csakrameditációval.

6. A spirituális fizikai izom

Ez az a hatalom, amivel az elméd bír a tested fölött, ez határozza meg mennyire harmonikus az elméd és a tested kapcsolata. Meghatározza, mennyire szolgálja a tested a lelki vágyaid teljesülését.

Ha erős: Úgy érzed jelen vagy, éber vagy, és mások is meglátnak téged. Teljes összhangban vagy önmagaddal, és nem érdekel, mit gondolnak mások. Jelen vagy a pillanatban, és izgalommal tölt el az élet.

Ha gyenge: Gyengének érzed magad, mintha elszakadnál a testedtől. Kevésé érzed jól magad a testedben és ez az életedet, a kapcsolataidat is befolyásolja.

Így erősítheted meg: Végezz jóga gyakorlatokat, vagy táncolj. Végezz bármilyen tevékenységet, ami együttműködésre készteti a testedet, a lelkedet és az elmédet. Figyelj oda a testedre és a megfelelő higiéniára.

forrás: https://filantropikum.com/a-lelek-6-izma-mennyire-erosek-es-hogy-erositheted-meg-oket/


Csatlakozz a Pozitív Gondolatok közösséghez viberen is!

CSATLAKOZZ ITT VIBER CSOPORTUNKHOZ ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT A BEJEGYZÉSEKRŐL!


Gyógyító meditáció, melynek segítségével beindíthatóak a test öngyógyító folyamatai. Tarts velem egy virtuális sétára, melynek hatására megtapasztalhatod a belső békét és a nyugalmat. Lazulj el, add át magad a meditációnak és engedd meg sejtjeidnek, hogy energiával töltődjenek fel, és ezáltal hatékonyabb védelmet, támogatást nyújthassanak Neked a mindennapokban!

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=Fj2NMi-pk3Y[/embedyt]


Gyógyító szöveges meditáció, segítségével beindíthatóak a test öngyógyító folyamatai. A test vagy a lélek betegsége esetén használd minden nap, mert csodákra vagyunk képesek!


Különleges energiákat közvetítő zenékért iratkozz fel a csatornára, és nyomd meg a piros csengőt az értesítésekért itt! KATTINTS IDE!


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt:
TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt:

SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

ZUGLÓI THAI BOX AKADÉMIA HIVATALOS FACEBOOK OLDALA ITT

ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL