Február 5. Telihold: A harc és küzdelem elengedése

Február 5. Telihold: A harc és küzdelem elengedése

Az elmúlt néhány év küzdelme mindannyiunk életére rányomta a bélyegét. Megtanított bennünket az újratervezésre, az alkalmazkodásra, új értékekre hívta fel a figyelmünket. Sokan felismerték, hogy értelmetlen vállalkozás arra várni, hogy valaki majd megment bennünket. Megértették, hogy jövőnk alakulása kizárólag döntéseinktől, gondolatainktól és cselekedeteinktől függ.

A februári telihold egy rendkívül lényeges és értékes üzenetet hordoz számunkra. Ha lecsendesítjük elménket és befelé figyelünk, ráérezhetünk ennek elsöprő erejű fontosságára. Ideje elengedni a harcot, a küzdelmet, amit önmagunkkal vívunk! Ez az év, amikor az emberek többsége felismeri teremtő erejét, és az ebből fakadó szabadságot. De meg kell érteni, hogy a teremtés nem erőből, hanem szívből történik. Az akarásból legtöbbször erőlködés, majd harc és küzdelem kerekedik.

A telihold felszabadítja a cselekvő energiákat, de megfontoltságra int. Arra kér, hogy engedd el az örökös harcot, az örökös feszültséget, a régi gondolati mintákat. Céljaidban állíts fel egy fontossági sorrendet és kezdj el tudatosan dolgozni az álmaidért! Érezz rá, hogy az új energiában más eszközök vezetnek sikerre, mint amit a múltban megszoktál. Légy összeszedett, tudd, hogy mit szeretnél, ugyanakkor maradj nyugodt, megfontolt. A szívközpontú teremtés lényege, hogy tudj önazonos és békés maradni, és tisztán lásd magad előtt, amit szeretnél teremteni. A vizualizáció egy rendkívül értékes eszköz a kezünkben álmaink valóra váltásához. 

Ha határozottan tudod, hogy mit szeretnél és mindezért hajlandó vagy megdolgozni, akkor a megfelelő eszközökkel és kitartással egészen biztosan eljutsz a céljaidhoz. 

Ez most egy kiváló alkalom, hogy befelé figyelj, és újra eljuss isteni, teremtő részedhez, és akkor nem fog gondot okozni elengedni a harcot és a küzdelmet.

Végül egy tanmesét hoztam, ami kiválóan érzékelteti, miért fontos megtanulnunk elengedni:

“Egyszer egy ember elindult, hogy megmásszon egy hegyet. Nem volt könnyű dolga, mert azon a vidéken jókora hó esett. Az éjszakát menedékházban töltötte, és amikor reggel felébredt, hó borította az egész hegyet, jócskán megnehezítette a mászást.

Mivel nem akaródzott visszafordulnia, minden erejét és bátorságát megfeszítve továbbment, egyre feljebb kapaszkodva a meredek hegyoldalon. Míg egyszerre, talán, mert elszámította magát, talán mert valóban nagyon nehéz dolga volt, kiszakadt a sziklába erősített kampó, és nem tartotta meg a biztosítókötelét. A hegymászó zuhanni kezdett lefelé a hegyről, és estében, nagy hózuhatag kíséretében hozzá-hozzácsapódott a sziklákhoz.

Lepergett előtte az egész élete, és ahogy behunyt szemmel felkészült a legrosszabbra, érezte, hogy egy kötél ér az arcához. Ösztönös mozdulattal megragadta a kötelet. Lehet, hogy a vége fennakadt valamiben… és ha így van, kibírhatja az erős rántást, és megállíthatja a zuhanását.

Felnézett, de csak a kavargó, lefelé zúduló havat látta. A végeérhetetlen, gyors zuhanás minden másodperce egy évszázadnak tűnt. Aztán a kötél hirtelen nagyon rándult, és megtartotta. A hegymászó nem látott semmit, de tudta, hogy egyelőre megmenekült. Zuhogott a hó, ő pedig csüngött a kötélen; rettenetesen fázott, de görcsösen kapaszkodott a kötélbe, amely megakadályozta, hogy halálra zúzza magát a hegyek közt tátongó szakadék mélyén.

Megpróbált körülnézni, de semmit sem látott. Kiáltott néhányszor, de tudta, hogy senki sem hallhatja meg. Nagyon kevés esélye volt a megmenekülésre, még ha észreveszik is, hogy nyoma veszett, senki sem merészkedik utána, amíg el nem áll a havazás, és még akkor sem tudhatják, hogy a szakadék fölött függ.

Tudta, hogy nyomban tennie kell valamit, különben ott leli halálát. De mit tegyen?

Először arra gondolt, hogy felmászik a kötélen, és megpróbál visszajutni a menedékházhoz, de azonnal be is látta, hogy ez lehetetlen. Egyszer csak hangot hallott. Egy belső hang azt mondta, “engedd el a kötelet”. Talán Isten szólt hozzá, talán a tudat alatti bölcsesség, de az is lehet, hogy valami ártó szellem, vagy talán hallucinált. És a hang egyre csak ismételgette: “engedd el… engedd el a kötelet”.

Azt hitte, ha elengedi, nyomban szörnyet hal. Igaz, hogy úgy véget vethet a szenvedésének. Megkísértette a gondolat, hogy inkább a halált választja, de erre nyomban még szorosabban markolta a kötelet. A hang azonban tovább biztatta: “engedd el”, “ne szenvedj tovább”, “feleslegesen tűröd a fájdalmat, engedd el”. De ő egyre görcsösebben kapaszkodott, és eltökélte, hogy nincs az a hang, amelynek engedelmeskedve elengedné a kötelet, amely minden kétséget kizáróan megmentette az életét.

A küzdelem órákig folytatódott, de a hegymászó nem volt képes elengedni azt, amiről azt hitte, az egyetlen esélye az életben maradásra.

A történet vége úgy szól, hogy másnap reggel a mentőosztag talált rá a félholt alpinistára. Már alig volt benne élet. Ha néhány perccel később akadnak rá, megfagyott volna, abszurd módon csüngve a kötélen – alig egy méterrel a föld felett.

Az élet néha azon múlik, hogy elengedjük-e azt, ami valaha megmentett bennünket. Elengedjük-e azokat a dolgokat, amelyekhez görcsösen ragaszkodunk, mert azt hisszük, hogy rajtuk múlik a menekvésünk a zuhanásból.

Mindnyájan hajlamosak vagyunk ragaszkodni elképzelésekhez, személyekhez és élményekhez. Kapaszkodunk a kötelékeinkbe, tereinkbe, az ismert helyekbe, abba a meggyőződésbe, hogy csakis ez menthet meg bennünket.

Noha ösztönösen rájövünk, hogy a ragaszkodás a halálhoz vezet, nem tudunk elszakadni attól, ami már nem működik, ami már nem létezik, mert rettegünk elengedésünk elképzelt következményeitől.”

Jorge Bucay

Varázslatos teliholdat, kellemes elengedést és valóra váló álmokat kívánok mindenkinek!

Guzsik-Mohácsi Viktória engedélyével közzétéve innen: (http://elozoeletek.blogspot.com)

Online meditációk és előadások: https://www.patreon.com/utmutatoaleleknek

Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts


Szent Rita, a lehetetlen kívánságok teljesítője – Kívánjunk együtt!

Elhoztuk számodra a Végtelen Angyali Energia szimbólumát, engedd hogy Neked is segítsen az erejével


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


A jóskártya az Édesvíz kiadó szíves engedélyével került felhasználásra! Megvásárolható az alábbi linken: www.edesviz.hu


Csatlakozz a Pozitív Gondolatok közösséghez viberen is!

CSATLAKOZZ ITT VIBER CSOPORTUNKHOZ ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT A BEJEGYZÉSEKRŐL!


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Gyógyító meditáció, melynek segítségével beindíthatóak a test öngyógyító folyamatai. Tarts velem egy virtuális sétára, melynek hatására megtapasztalhatod a belső békét és a nyugalmat. Lazulj el, add át magad a meditációnak és engedd meg sejtjeidnek, hogy energiával töltődjenek fel, és ezáltal hatékonyabb védelmet, támogatást nyújthassanak Neked a mindennapokban!

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=Fj2NMi-pk3Y[/embedyt]


Gyógyító szöveges meditáció, segítségével beindíthatóak a test öngyógyító folyamatai. A test vagy a lélek betegsége esetén használd minden nap, mert csodákra vagyunk képesek!


Különleges energiákat közvetítő zenékért iratkozz fel a csatornára, és nyomd meg a piros csengőt az értesítésekért itt! KATTINTS IDE!


Amennyiben nem szeretnél lemaradni a Pozitív gondolatok oldal friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ellenkező esetben a Facebook nem biztos hogy megjeleníti számodra az oldalunk tartalmát!


Csatlakozz motivációs csoportunkhoz itt:
POZITÍV GONDOLATOK FACEBOOK CSOPORT

Csatlakozz spirituális csoportunkhoz itt:
TESTI BETEGSÉGEK LEHETSÉGES LELKI OKAIVAL FOGLALKOZÓ CSOPORTUNK

Csatlakozz Szép idézetek, versek, képek, eredeti csoportunkhoz itt:

SZÉP IDÉZETEK, VERSEK, KÉPEK EREDETI CSOPORT

Csatlakozz kedvenc Facebook csoportunkhoz itt:
VIP MOTIVÁCIÓS FACEBOOK CSOPORTUNK

Csatlakozz Spirituális gondolatok csoportunkhoz itt:
ANGYALI GONDOLATOK CSOPORTUNK

Csatlakozz kedvenc Angyali csoportunkhoz itt:
ANGYALVARÁZSLAT FACEBOOK CSOPORTUNK

ANYÁM BOROGASS FACEBOOK OLDAL