Ima Szent Ritához, aki teljesíti a lehetetlennek hitt kérésedet is!

Ima Szent Ritához, aki teljesíti a lehetetlennek hitt kérésedet is!

Szent Rita tiszteletére egy különleges helyzetekben használható imát hívhatunk segítségül:

“Ó, hatalmas Szent Rita, az Reménytelen Ügyek Szentje, nagy szükségemben bizalommal fordulok hozzád. Jól ismered próbáimat, hiszen te magad is sokszor voltál ebben a helyzetben. Jöjj a segítségemre, szólalj fel értem, imádkozz velem, járj közben értem az Atyánál. Tudom, hogy Istennek nagyon nagyvonalú szíve van és ő a leggyengédebb Atya. Kösd össze imádat az enyémmel, és hotózd el nekem azt a kegyelmet, amit kérek [említsd meg szándékodat itt]. Te, aki oly kedves voltál Isten számára a földön és most is az vagy a mennyben, ígérem, hogy ha megkapom ezt a kegyelmet, jobbá teszem életemet, hirdetem Isten irgalmát, és téged szélesebb körben ismertté és szeretetté teszlek.”​​.

Emellett egy általános imádság Szent Ritához így szól:

“Drága Szent Rita, egész földi életed során boldogságodat abban találtad, hogy követted a mi mennyei Atyánk akaratát, segíts nekem, hogy én is bízzak Istenben az Ő nagy terveiben velem kapcsolatban. Segíts nekem, hogy úgy adjam át magam a számára, ahogyan te tetted, korlátok, és félelem nélkül. Segíts nagylelkűnek lenni mások szükségleteinek kiszolgálásában, türelmesnek minden nehézségben, megbocsátónak mindazoknak, akik megbántanak engem. Segíts nekem mélyebben megérteni Jézus keresztjének nagy titkát, hogy ahogyan te is elfogadtad, és én is megtapasztaljam annak gyógyító és megmentő erejét. Ámen.”​.

CasciaiSzent Rita, gyakran az “Lehetetlen ügyek szentjeként”-ként emlegetve, hit által jellemezett, kitartó és együttérző életet élt számos kihívás közepette. 1381-ben született Olaszországban, és már fiatalon apácának készült, de társadalmi normák miatt fiatalon hozzáadatták egy erőszakos és bántalmazó férfihoz, Paolo Mancinihez. Házassága nehézségei ellenére Rita hű maradt hitéhez és családjához, imádkozásban és vallásos meggyőződéseiben talált vigaszt​.

Rita életét tovább bonyolította a kor társadalmi viszálya, a Guelphs és Ghibellines nemesi családok közötti hírhedt rivalizálás következtében. A konfliktus végül férje meggyilkolásához vezetett. Özvegyként Rita mélyen gyászolta férje halálát és buzgón imádkozott a lelki üdvéért, ezzel is mutatva rendkívüli megbocsátó képességét és szeretetét​​.

Rita próbái tovább folytatódtak fiaival, akik nevelőjük, és a társadalmi bosszúálló kultúra hatására, apjuk halálának megtorlására készültek. Rita, aggodalmaskodva lelki jólétük miatt és kétségbeesetten próbálva megakadályozni őket a halálos bűn elkövetésében, buzgón imádkozott védelmükért a bosszúállás ciklusából. Imái meghallgattatottak, de keserű módon, mivel fiai elhunytak, így megszabadítva őket a vérbosszúktól, de magára hagyva Ritát​​.

Férje és fiai halála után Rita követte élete nagy álmát, hogy Isten szolgálatába lépjen apácaként. Csatlakozott az Ágoston-rendi kolostorhoz, ahol mély kegyességéről és a vele kapcsolatos csodás eseményekről ismerték. Kolostori életében Rita reménység és kitartás szimbólumaként maradt meg, türelmét, megbocsátását és ingatag hitét példázva. Mint a lehetetlen ügyek és reménytelen helyzetek védőszentjét tisztelték, élete legyőzhetetlen szellemének tanúsítványa a legkeményebb kihívások közepette is​​.

Szent Rita története a hit győzedelmeskedésének mély története, imái a remény fényei, és élete a mennyei kegyelem és megbocsátás átalakító erejének bizonyságtétele.

pozitív gondolatok blog


Kedves Olvasóink!

Szívünk mélyéből szeretnénk megköszönni, hogy velünk tartotok ezen a különleges spirituális úton, ahol nap mint nap megosztjuk gondolatainkat, imáinkat és bölcsességünk darabkáit. Kiemelten fontos számunkra, hogy tudjátok: minden, amit itt olvasnak, szívünk és lelkünk mélyéből fakad, és sohasem kérünk érte anyagi ellenszolgáltatást.

Hiszünk abban, hogy a tudás és a bölcsesség, melyet megosztunk, mindenki számára hozzáférhető és ingyenes kell, hogy legyen. Az a hitünk vezérel, hogy a világ egy jobb hely lehet, ha mindenki hozzáfér azokhoz a spirituális eszközökhöz, amelyekkel megvilágíthatja saját életét és környezetét.

Örömmel látjuk, hogy egyre többen csatlakoznak közösségünkhöz, és hálásak vagyunk minden egyes megosztásért, amit tesznek. Ez a gesztus – bár egyszerűnek tűnhet – óriási jelentőséggel bír számunkra. A megosztásokkal nem csak abban segítetek bennünket, hogy továbbra is növekedhessünk és fejlődhessünk, de azt is lehetővé teszitek számunkra, hogy egyre több ember számára világítsuk meg az utat.

Kérjük tehát, ha olyan tartalommal találkoztok oldalunkon, amely mélyen megérinti a szíveteket, vagy útmutatást nyújtanak a mindennapokhoz, ne habozzatok megosztani azt barátaitokkal, családtagjaitokkal, vagy akár a közösségi médiában. Minden megosztás egy újabb lépés a közös úton, amelyet a bölcsesség, az egység és a szeretet világít meg.

Köszönjük, hogy részesei vagytok ennek a csodálatos közösségnek és hogy segítetek fényt és szeretetet vinni a világ minden tájára.

A szeretet és békesség jegyében,

pozitív gondolatok blog


365 Nap Pozitív Gondolatokkal

Gyógyító meditáció, melynek segítségével beindíthatóak a test öngyógyító folyamatai. Tarts velem egy virtuális sétára, melynek hatására megtapasztalhatod a belső békét és a nyugalmat. Lazulj el, add át magad a meditációnak és engedd meg sejtjeidnek, hogy energiával töltődjenek fel, és ezáltal hatékonyabb védelmet, támogatást nyújthassanak Neked a mindennapokban!

Utazz velünk az “Óceáni Szimfónia: 440Hz Meditációs Zene a Lelki Békéhez” hangulatában, mely egy 15 perces utazás a természet csodálatos hangjaival, melyek segítenek kiegyensúlyozni a lelkedet. Ennek a különleges hangversenynek a középpontjában a sirályok éneke és a tenger zúgása áll, harmonikusan ötvözve a 440Hz frekvenciájú, meditációs zenével.


http://kellenifog.hu/index.php/angyali-energiak-es-titkos-modszerek-utmutato-a-spiritualis-kapcsolodashoz/